Bedrijfsgebouwen

Apotheek De Geyter
8530 Harelbeke

Door het achteruittrekken van de hoogste verdiepingen en het accentueren van de lijn van de omringende kroonlijsthoogtes wordt gepoogd de schaalbreuk tussen de nieuwbouw en de omringende gebouwen visueel te beperken.
Onevenwijdige zijperceelsgrenzen komen tot uiting in een speels volumespel.

 

Verbouwing GB
Harelbeke Bvba Boret-Pollet
8530 HARELBEKE

Verbouwen van centraal gelegen handelspand, uitbreiden magazijn burelen en verkoopruimte. De glazen uitbouw vormt de centrale toegangsruimte, bereikbaar vanaf parking links en rechts van het gebouw. De ruimte fungeert eveneens als blikvanger / etalage waarin in alle openheid het totaalgebeuren van kopen en verkopen wordt tentoongesteld.

Architectenbureau
Vanherweghe-Cleemput
8530 Harelbeke

Het eigen architectenbureau, gesitueerd op een hoekpand, gaf ons de gelegenheid onze ontwerptheorieën onbelemmerd in daden om te zetten.

Duidelijk herkenbare volumes en vlakken en het gebruik van diverse gevelmaterialen maken van het geheel een nogal eigenzinnige compositie die ondanks de diversiteit toch één architecturaal geheel vormt. De gegolfde wand langsheen de zijgevel vormt het speelse element en brengt beweging in het straatzicht.

Het gebouw huisvest op het gelijkvloers het architectenbureau. Op de verdieping is een duplexappartement gerealiseerd, uitgerust met een ruim terras. De gezamenlijke inkom wordt beschermd door het bovenliggend cedervolume.

Contact

Vanherweghe Geert – Cleemput Frieda
Architecten
Elfde Julistraat 2
8530 Harelbeke
België

TEL : +32 56 71 32 33
info@vanherweghe-cleemput.be

BTW BE0885 070 560