Meergezinswoningen

Residentie Columba
nv Thiers
8540 Deerlijk

Opgebouwd rond drie toegangen die in de straatgevel worden geaccentueerd door de erkerconstructie en het gebruik van verschillende gevelafwerkingsmaterialen.
De dakuitbouw is terugliggend t.o.v. de bouwlijn waardoor de gebouwhoogte visueel beperkt blijft.

 

17 sociale appartementen
cvba Mijn Huis Harelbeke
8551 Zwevegem-Heestert

Zeventien appartementen in opdracht van de sociale bouwmaatschappij Mijn Huis Harelbeke cvba. Twee gelijkaardige volumes worden los van elkaar ingeplant waardoor een open hoekoplossing ontstaat met glimpzicht naar het achterliggend binnengebied. Een centrale toegang met open verticale circulatie en gaanderijen vormt de scharnier tussen beide woonvolumes. Volumespel en kleur- en materiaalgebruik resulteren in een speels karakte

 

Appartementsgebouw
Vanherweghe - Cleemput
8530 Harelbeke

Realisatie van twee appartementen op een hoekperceel met beperkte oppervlakte (180 m2). Architecturaal vormt het gebouw één geheel, beide appartementen zijn echter afzonderlijk geconcipieerd zonder gemeenschappelijke delen.

Een inox buitentrap, blikvanger van formaat, verschaft toegang tot het appartement op de verdieping. Terrassen en erkers werden dankbaar gebruikt om het gebouw een unieke ruimtelijkheid te geven. De ruimtes worden via de grote glazen erkers telkens royaal ondergedompeld in ochtend- of avondzon.

Contact

Vanherweghe Geert – Cleemput Frieda
Architecten
Elfde Julistraat 2
8530 Harelbeke
België

TEL : +32 56 71 32 33
info@vanherweghe-cleemput.be

BTW BE0885 070 560