Verbouwingen

Woning Craye-Vancompernolle
8531 Harelbeke - Bavikhove

Bestaand: traditionele hoofdbouw + bijgebouwen en te weinig gebruik van beschikbare ruimten.
Herinrichting: leefruimte en keuken centraal en ruimtelijker in de woning, hobbyruimte onder zinken gebogen dak als overgang naar (behouden) bergingen. Het materiaalgebruik versterkt het contrast tussen bestaande en vernieuwde delen.

 

Woning Desmet
8530 Harelbeke

Alleenstaande woning, gerealiseerd jaren '70. Volledige "make-over" binnen het bestaand volume. Planindeling, wooncomfort ruimtelijkheid, uitstraling, ... zijn opgetrokken naar de hedendaagse eisen en normen met een spectaculair "VOOR" en "NA" resultaat.

 

Sociocultureel centrum “De Zuiderkouter”
Stadsbestuur Harelbeke
8530 Harelbeke

Vraag tot het creëren van een ruimte voor sociocultureel gebruik op de site van een bestaande lagere school. Op de plaats van de bestaande overdekte speelruimte werd een nieuw volume gerealiseerd, loodrecht op de bestaande (turn)zaal met podium. Het bestaande podium fungeert als knooppunt en werd bruikbaar gemaakt vanuit beide zalen. De nieuwe zaal kenmerkt zich door eenvoudige strakke volumes, hoog voor de zaal, lager voor de nevenfuncties (inkom, keuken, toiletten, berging, ...).

Aan de zijde van de bestaande speelruimte werd een grote, kronkelende luifel voorzien in contrast met het strakke volumespel van de gebouwen. De luifel doet enerzijds dienst als vervanging van de gesloopte overdekte speelruimte voor de kinderen, anderzijds wordt er dankbaar gebruik van gemaakt als overdekte ‘uitbreiding’ van de nieuwe zaal.

Contact

Vanherweghe Geert – Cleemput Frieda
Architecten
Elfde Julistraat 2
8530 Harelbeke
België

TEL : +32 56 71 32 33
info@vanherweghe-cleemput.be

BTW BE0885 070 560